Over Stip de Pony

Dit is Stip!

Als je dol bent op avonturen en plezier, dan is Stip jouw nieuwe beste vriend. Deze grappige en ondeugende pony houdt van niets meer dan lekker door de modder rollen. Stip is echt een kampioen in ontsnappen en soms vind je hem op de gekste plekken! Ook heeft Stip een vacht vol zwarte stippen die hem er supercool uit laten zien. Hij hinnikt vrolijk als je in de buurt komt, want hij is altijd in voor een lekker hapje of een aai over zijn zachte neus. Met de lieve Stip zul je de gekste en leukste avonturen beleven. Samen kunnen jullie de wereld ontdekken en elke dag plezier maken.

Verzorgers van Stip

Stip wordt verzorgd door Emma. Ze komt elke dag naar de boerderij waar Stip op stal staat. Dan haalt ze de klitten uit zijn manen met een manenkam, borstelt ze zijn vacht met een roskam en krabt ze zijn hoeven met een hoevenkrabber. En als Stip dan weer helemaal mooi schoon is… rolt die ondeugende pony het liefst weer in de modder, zodat Emma opnieuw kan beginnen. Gelukkig komt Mads regelmatig langs om Emma een handje te helpen. Hij zit bij Emma in de klas en weet eigenlijk veel meer van paarden en pony’s dan Emma. Dus als Stip weer eens ondeugd heeft uitgehaald, gaan Mads en Emma samen aan de slag om alles tot een goed einde te brengen.

Het verhaal van Stip

Lang geleden, op een oude boerderij, woonde een heel speciale pony genaamd Stip. Stip had mooie zwarte vlekken op zijn zachte vacht en hij hield van rennen en spelen op de boerderij. Maar op een dag werd de boer van de boerderij ziek en moest hij naar het ziekenhuis. Iedereen was zo druk bezig met zorgen maken over de boer dat ze een heel belangrijk ding vergaten - Stip!

Gelukkig verhuisde er op dat moment een lief meisje genaamd Emma van de drukke stad naar het platteland. Emma wist niet veel over pony's, maar ze was slim en had een groot hart. Op een dag zag ze Stip helemaal alleen in de wei staan. Ze had meteen in de gaten dat er iets mis was. Emma besloot om voor Stip te zorgen en hem te helpen. Ze zocht een nieuw thuis voor hem en Stip verhuisde naar een andere boerderij van een boerengezin in het dorp. Het was een gezellige plek waar hij zich al snel thuis voelde.

Vanaf die dag ging Emma elke dag naar de boerderij om te kijken hoe het met haar vriendje ging. Ze noemde hem Stip vanwege de grappige zwarte stippen op zijn vacht. Samen met haar vriend Mads, die al veel wist over pony's, zorgde Emma heel goed voor Stip. Ze borstelden zijn zachte vacht, gaven hem lekker eten en speelden met hem. Stip was zo blij met zijn nieuwe vrienden Emma en Mads. Hij rende vrolijk door de groene weiden en voelde zich geliefd en gelukkig. Samen beleefden ze avonturen op de boerderij en werden de beste vrienden die je je maar kunt voorstellen. Stip de Pony kreeg een tweede kans op een gelukkig leven op de boerderij.